Mandy van Nijnatten heeft OMFT specialisatie afgerond!

Onze collega Mandy heeft na een traject van ruim 2 jaar als een van de eersten in Nederland haar opname in het OMFT register behaald. Daarmee voldoet zij aan de kwaliteitseisen voor zowel logopedie als tandheelkunde op het gebied van onderzoek, meting, diagnosestelling en behandeling van afwijkende mondgewoonten (OMFT).

Wat is OMFT?

OMFT staat voor oromyofunctionele therapie. Het is een vorm van logopedische therapie die erop gericht is alle mondspieren weer in evenwicht te brengen. OMFT wordt ingezet bij kinderen of volwassenen die een afwijkende mondgewoonte hebben. Hierdoor wordt de gebits- en spraakontwikkeling verstoord. Denk hierbij aan een verkeerde slikgewoonte, duimzuigen, mondademen en slissen. Door inzet van OMFT wordt er blijvend resultaat behaald bij andere therapieën zoals bijvoorbeeld orthodontie. OMFT kan al vanaf een jonge leeftijd ingezet worden. Bij het jongere kind zal de behandeling vooral gericht zijn op het afleren van duimen of vingerzuigen, het aanleren van lipsluiting en een juiste tongpositie in rust.

 

Wat doet onze logopediste?

Mandy gaat aan de slag met u of uw kind. Dit betekent dat ze concrete oefeningen aanbiedt die thuis iedere dag geoefend moeten worden. Hierdoor treedt er vaak al snel verbetering op in de afwijkende mondgewoonte. Vaak is er al na 3 tot 6 maanden een positief effect waarneembaar. Aangezien er gewerkt wordt aan het realiseren van een gewoonteverandering, is de nazorg hierbij van groot belang. Door het maken van controle afspraken zal u/uw kind hulp krijgen bij het automatiseren van het geleerde. Als gevolg van de verbeterde mondgewoonte verandert de gebitsstand vaak ook (in positieve zin).

Samenwerkingsverband 

Binnen Breda hebben wij met verschillende tandheelkundige specialisten e praktijk. Onze logopediste Mandy is op deze locatie werkzaam. Sinds juni 2018 heeft zij de specialisatie OMFT, na het volgen van alle nascholingen, behaald. Mocht tandarts Tanka u doorverwezen hebben voor een logopedische behandeling,  dan kunnen wij u vertellen welke behandelmogelijkheden er zijn voor u of uw kind. U kunt hiervoor een afspraak maken met ons. Wij zijn te bereiken via telefoonnummer 076-5967721.

 

Ook op andere locaties kunt u terecht voor een OMFT behandeling

Ook de andere collega’s voeren OMFT behandelingen uit en hebben ruime ervaring met deze behandelmethode. Uiteraard kunnen zij indien nodig gebruik maken van de expertise van Mandy in de vorm van intervisieoverleg.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie