Claudia van Merrienboer heeft haar registratie als Dyslexie Specialist behaald

Claudia dyslexie specialist

Onze collega Claudia van Merrienboer is onlangs opgenomen in het Dyslexie Register als Dyslexie specialist. Voor opname in

dit register heeft zij verschillende bijscholingscursussen gevolgd, waardoor zij voldoet aan de gestelde criteria zoals werkervaring en opleiding.

Wat is Dyslexie?

Dyslexie wordt omschreven als een hardnekkig probleem in het lezen en/of de spelling op woordniveau. Bij kinderen met dyslexie gaat het (leren) lezen en spellen veel langzamer/moeizamer dan dat je op grond van zijn/haar intelligentie zou verwachten. Kinderen met dyslexie laten ondanks veel extra begeleiding vaak geen of minimale vooruitgang zien.

Dyslexie is een probleem in het technisch lezen en niet in het begrijpend lezen. Wel kan het (niet vlot) technisch lezen het begrijpend lezen belemmeren.

Wanneer kun je terecht bij onze logopediste?

Kinderen met lees- en/of spellingsproblemen of een andere vorm van dyslexie kunnen terecht bij een gespecialiseerde logopedist voor vergoede behandeling vanuit uw zorgverzekering.

Het gaat hie

rbij onder andere over:

– Kinderen met de diagnose dyslexie, maar geen EED.

– Kinderen met lees- en/of spellingsproblemen in combinatie met een andere stoornis (ADHD, ADD, etc.)

– Kinderen met lees- en/of spellingsproblemen, die niet in aanmerking komen voor dyslexie onderzoek.

– Nazorg bij kinderen met EED.

– Ook kinderen die in het voortraject voor het aanvragen van dyslexieonderzoek zitten kunnen bij de logopedist terecht. Evenals kinderen waarbij de auditieve leesvoorwaarden in groep 2 achter blijven.

 

Heeft uw kind Enkelvoudige Ernstige Dyslexie (EED)?

Als er al EED is vastgesteld, kunt u bij ons terecht. Door de registratie als Dyslexie Specialist kan Claudia in opdracht van een orthopedagoog of een psycholoog (zijnde hoofdbehandelaar) bij Enkelvoudige Ernstige Dyslexie (EED) de behandeling uitvoeren. Hierdoor wordt de behandeling volledig vergoed vanuit de gemeente. Bij meervoudige en minder ernstige dyslexie problematiek treedt zij zelf als hoofdbehandelaar op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *