VoorleesExpress

Stichting VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen. Samen met de ouders streven we ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. Meerdere clienten van ons maken gebruik van de VoorleesExpress en wij zijn heel blij met de extra aandacht die de kinderen op deze manier krijgen op het gebied van (voor)lezen en de taalontwikkeling die hierdoor een boost krijgt.

Ze hebben een nieuw initiatief ontwikkeld. Op de website  https://prentenboekeninalletalen.nl/ vind je audio-vertalingen van mooie klassieke prentenboeken. Deze vertalingen zijn met veel liefde zijn gemaakt door vrijwilligers en worden door hen voor je voorgelezen. Ze zijn niet alleen in het Nederlands voorgelezen, maar ook in andere talen. Omdat op de site van VoorleesExpress alleen de gesproken tekst staat, geven we hier ook de link naar het digitale prentenboek, https://www.slideshare.net/evelienvandevijver/digitaal-prentenboek-woeste-willem.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie