Welke taal spreek je met je kind?

Bijgaand artikel gaat over welke taal je het beste met je kind kunt spreken, Nederlands of je moedertaal?
De belangrijkste boodschap van dit artikel is, praat in je moedertaal met je kind. Wij zijn het hier mee eens.
Door samen te kletsen, zingen en met je kind te spelen in je moedertaal leert je kind nieuwe woorden. Hiermee kan hij zelf nieuwe zinnen maken. Als dit goed gaat en plezier geeft maakt dit het leren van het Nederlands ook makkelijker.
Soms zien we in de praktijk anderstalige kinderen die de eerste vier jaar nauwelijks in contact zijn geweest met het Nederlands. Dit maakt de stap naar de basisschool vaak extra lastig en onnodig spannend. Wij adviseren daarom om naar de crèche te gaan, gebruik te maken van de voorleesexpress en om Nederlandstalige filmpjes te kijken op televisie. Zo krijgt het kind toch Nederlandstalig taalaanbod en heeft hij al een basis bij de start van de basisschool.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie