Succesvol OMFT traject

Eerder schreven wij al over OMFT (oro myo functionele therapie) waar mooie resultaten behaald kunnen worden. Soms zie je zo snel resultaat en ben je extra trots dat je cliënt dit samen met jou, de logopedist, bereikt heeft. Dit traject laten we daarom graag zien!

Deze cliënt is 9 jaar en heeft nog geen beugel. Doordat zijn tong laag in de mond lag, en hij verkeerd slikte kwamen zijn tanden niet op de juiste positie door. De tong heeft in de gebitsstand namelijk een belangrijke functie. Met deze jongen zijn we in oktober vorig jaar gestart, in februari is er geëvalueerd en in mei hebben we weer foto’s gemaakt. Het resultaat is prachtig! Foto 1 is genomen in oktober 2020 en foto 2 is genomen in mei 2021. Over een half jaar komt hij terug om te kijken of hij de nieuwe slikgewoonte voldoende heeft geautomatiseerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u dit ook voor uw zoon of dochter? Neem dan contact op met onze praktijk 076-5640262. Wij kijken dan hoe we uw kind kunnen helpen.