Claudia van Merrienboer

Claudia is sinds januari 2018 werkzaam binnen onze praktijk. In 2012 is zij afgestudeerd als logopedist aan de Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven. Claudia is een all-round logopedist die veel ervaring heeft binnen de vrije vestiging. Dit ervaart zij als uitdagend en afwisselend, vanwege de diversiteit aan cliënten en stoornissen. Er is veel contact met ouders/ verzorgers, leerkrachten en begeleiders. De adviserende en coachende rol die de logopedist hierin aanneemt vindt Claudia erg belangrijk. De samenwerking met elkaar is nodig om de cliënt vorderingen te laten maken en zo de logopedische behandeling te laten slagen.
Claudia heeft zich verdiept en geschoold in de begeleiding rondom lees- en spellingsproblemen. Zij heeft in 2019 de specialisatie Dyslexiespecialist behaald. Binnen onze praktijk is Claudia degene die kinderen, die vastlopen op het gebied van lezen en spelling, behandeld.

“Tijdens mijn behandeling staat de persoon en de daarbij behorende hulpvraag centraal. Ik vind het belangrijk voor elke persoon op een voor hem/haar prettige en passende manier naar een vermindering van de klacht toe te werken.”

“In mijn vrije tijd onderneem ik graag dingen met mijn vriend en met mijn vriendinnen. Wij hebben al heel wat escaperooms in Nederland bezocht. Elke keer opnieuw weer een hele uitdaging om middels hints en puzzels de juiste uitweg te vinden. Dit vind ik ook zo leuk aan het vak van logopedist, elke keer een nieuwe hulpvraag en dus een ander behandeltraject waarin we op zoek gaan naar de juiste weg om het doel te bereiken. Daarnaast vind ik het ook leuk om lekker in de keuken bezig te zijn, van het maken van bonbons tot het bakken van taarten. “

Specialisaties

Claudia van Merrienboer

Gespecialiseerd in: Aangesloten bij:
o   Spraak-taalstoornissen bij kinderen en volwassenen NVLF (beroepsvereniging Logopedie)
o   Meertaligheid Kwaliteitskring LogosSymfonie
o   TOS (Taalontwikkelingsstoornissen) Dyslexiekring Zuid-West Brabant
o   OMFT (oromyofunctionele therapie bij tandheelkunde) Kwaliteitskring LOGO BREDA
o   Lees- en spellingsproblemen
o   Nederlandse Gebarentaal

Cursussen ten behoeve van kwaliteitsverbetering:

  • Minor Nederlandse Gebarentaal
  • PROMPT 1 introductie techniek
  • Myofunctionele therapie in theorie en praktijk
  • Communicatieve taaltherapie voor kinderen met een taalniveau van twee tot zes jaar
  • Basiscursus OMFT Logopedie en tandheelkunde
  • Metataal: Multimodale en metalinguïstische taaltherapie voor oudere kinderen met TOS
  • Dyslexie praktisch van A tot Z
  • Logopedie en lees- en spellingproblemen: diagnostiek
  • Taal in blokjes
  • Logopedische interventies bij lees- en spellingsproblemen

Mocht u een vraag hebben voor Claudia, dan kunt u altijd contact met haar opnemen. Haar e-mailadres is: claudiavanmerrienboer@logopediepraktijkdewitte.nl

Maak ook kennis met onze andere logopedisten: Bekijk onze medewerkers