Logopedie

Goed communiceren is belangrijk. Bijvoorbeeld om contact met andere mensen te kunnen maken en om informatie met elkaar uit te kunnen wisselen. Voor de meesten van ons is dit vanzelfsprekend. Sommige mensen ondervinden problemen bij het communiceren, dit noemen we dan een stoornis. De stoornis kan veel verschillende oorzaken hebben. Logopedie richt zich er op om mensen te helpen met het verhelpen of leren omgaan met een stoornis.

Verschillende aandachtsgebieden

Binnen de logopedie onderscheiden we daarbij een aantal aandachtsgebieden, te weten: taal, stem, spraak, en gehoor. Daarnaast behandelen logopedisten veel stoornissen die hieraan nauw verwant zijn, zoals slik-, ademhalingsstoornissen, eet- en drinkproblemen bij baby’s en (jonge) kinderen. Omdat de behandelgebieden soms overlappen, werken we vaak samen met huisartsen, scholen, schoolartsen en specialisten.

Logopedie & Dyslexie De Witte

Onze logopedisten onderzoeken en behandelen cliënten binnen de praktijk voor alle voorkomende stoornissen. We onderscheiden hierbij 2 groepen cliënten: kinderen/jongeren tot 18 jaar en volwassenen. Onze praktijk is gevestigd op meerdere locaties in Breda, waar u terecht kunt bij één van onze professionele logopedisten. Voor meer informatie over onze praktijk verwijzen we u dan ook graag naar onze praktijk-pagina.